Първоначално публикувано от Milcho
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с покупката на Алфа 155
Collapse
X
-
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:23.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Ами колега,аз пробвах и с номера и го въвеждам и на кирилица и на латиница,но все ми излиза,че няма застраховка,а на другите ми три коли като въведа номера на рамата и им излизат всички застраховки от 2006г до сега.Номера на алфата е СА7940НР (SA7940NR)FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
-
Ами колеги вчера най-накрая оправихме прехвърлянето и минахме през нотариуса и сега вече остава да я регистрираме в КАТ.Поне от цялата работа го метнах,че ние ще си оправим данъците,но той да плати прехвърлянето пред нотариуса,което беше 52лв.+15лв.оценка и го накараха да внесе и 15лв. данък,с което поне си избихме едното ходене и нерви,а глупака не си заслужаваше да го бием баш на централна гара,че имаше много хора,ама той е и такъв шушляк,че сам си стига и няма нужда друг да го трепе.А за застраховката не знам какво са правили,но имаме официална полица на Лев инс,но пак колата излиза без застраховка и вече се чудим къде е грешката,но утре колата отива пред "органите" и те ще кажат става ли,а и после ще се ходи за зелена карта и застрахователя ще каже колко е легална тази полица.А вече колата е с ново радиаторче и кранче на парното и събрано тъбло и за сега всичко работи,също така сменихме железните тръби на антифриза на двигателя и под радиатора,че оня е карал колата с вода и изгнили целите и текнаха от всякъде,а и вътре бяха запушени и имаха по едва 10мм отвори,а и от днес следобяд колата е вече на алуминиевите джанти с 4 чисто нови зимни гуми 195/50/R14.Следва вече и профилактика на стенд да се види защо свети чека постоянно вече,а и колата преди 2 дена гръмнапри палене и извади колектора от гумените втулки,но явно е имало извадени и преди това и затова е гръмнала,че сега почна да работи доста по-равномерно при даване на газ и не задържа на високи обороти,но пак има някакви проблеми и вдига доста мудно обороти и не върви както трябва,а имам и съмнения,че бензиновата помпа си отива и е ниско налягането в системата,но това скоро ще го измерим.До тук е това,ще има май и смяна на съединител и задължително задни накладки,но първо да оправим работата на двигателя.....
П.П. А за всички колеги чудещи се какво им трябва при копуването на кола и оправянето на бакиите с документите,тук има доста правна информация: http://www.lawsbg.com/articles/548-p...avtomobil.htmlLast edited by Milcho; d.m.y г., 23:50.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
Просто от Лев Инс не са обявили полицата пред КФН, затова я няма в сайта. Срещал съм такива и на други компании с по-голям дял на автозастраховането - така крият приходи. Може да пуснете мейл (има си го адреса във www.fsc.bg ) и да се оплачете - те ще ви кажат кво да правите.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Колеги,колата е вече регистрирана в КАТ и в данъчното с тази полица,ама то там никой не ти я проверява дали е вярна.А дали е вярна и дали ще я въведат ще видим след като брат ми отиде да прехвърли полицата на негово име и си извади зелена карта към нея.А застраховката е била на разсрочено плащане и е пропусната вноска,а полицата е подновена като е направена нова застраховка с дата 10.10.2010г.,пак на разсрочено плащане и уж е платена първата вноска...абе луда работа с тези застраховки,но ще видим,ако се наложи в краен случай ще направим нова,поне колата вече си е официално наша и почнахме с наливането на пари и нерви по нея.Като за начало утре ще сменим бензиновия филтър,да сме сигурни,че не е от него проблемите с трудното развъртане на мотора,както и ще се сменят задните накладки,че ги няма вече.После ще видя да я закарам на диагностика и да се види дебита и налягането на помпата,както и Ламбда сондата.Last edited by Milcho; d.m.y г., 22:39.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеАко колата има само гражданска няма нужда от прехвърляне на полицата на друго име, защото тя в крайна сметка си е на колата, а не на водача. По-горе съм ти писал кво е станало.Video meliora proboque deteriora sequor.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщениеЗадължително се прави анекс, особено ако се сменят табелитеGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Колата е вече с анекс към полицата и след като брат ми ги е питал всичките ли им застраховки са фалшиви,от офиса на Лев инс във В. Търново са се обадили в София и са ги проверили и са казали,че вече ще е вкарана и от другата седмица трябва да е легално всичко,но сега се е появил проблема със зелената карта,че застраховката е на вноски и не знаели как да издадат зелената карта.....общо взето Българска работа навсякъде.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
Първоначално публикувано от Milcho Покажи съобщениеКолата е вече с анекс към полицата и след като брат ми ги е питал всичките ли им застраховки са фалшиви,от офиса на Лев инс във В. Търново са се обадили в София и са ги проверили и са казали,че вече ще е вкарана и от другата седмица трябва да е легално всичко,но сега се е появил проблема със зелената карта,че застраховката е на вноски и не знаели как да издадат зелената карта.....общо взето Българска работа навсякъде.Трябва да ти издадат зелена карта до датата на следващата вноска или да си платиш всички до края и да ти я пуснат до изтичане на срока на полицата.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Колеги,вече застраховката е оправена и всичко си излиза изрядно на сайта на КФН,но си платихме останалите 3 вноски (105лв.) и 31 лв за зелена карта,а аз толова дадох за годишна застраховка и зелена карта на фиата ми,че той даже е 2.0...,абсолютни обирджии.А инъче проблемчета колкото ще човек в неподдържана кола,но и по-добре,че тоя глупак преди нас е сменил само малко по окачването и не е ровил другаде.Сменихме въздушния и горивния филтър,че горивния беше почти напълно запушен с гняс и колата малко се пооправи,особенно и след добавката за прочистване на дюзите в бензина,която братми хакнал без да ме пита,даже два дена не беше светила и лампата на инжекциона,но днес пак почна.Днес брат ми я кара да я погледне един приятел автомонтьор и се оказа,че е с оригиналните си кабели и свещи Голдън Лодж и електродите им са вече много износени и ще трябва да се сменят здължително,но се оказва,че всички модели свещи,които са прдлагали на брат ми днес са с неразвиваеми капачета на малкия винт на свещта и няма как да влязат в лулите на кабелите му,така,че колеги предложете нещо на нормална цена като свещи за тази кола и задължително с отвиващо се капаче.Инъче аз си харесах BRISK EXTRA DR15TC,евтини и доста хора ги хвалят,че са доста добри за парите си,но не знам дали им се развиват капачетата,но като цяло ще се сложат в момента по-евтини свещи и братр ми като се прибере в Холандия ще си търси там повечето консумативи,че тук всичко вече е ментета.Друго,което ме притеснява мен е,че като загрее маслото нормално около 70 градуса и на обороти манометъра на таблото ми показва налягане под 1 бар,което е много лошо,освен,ако не ме лъже датчика нещо,че инъче съвсем леко като и се подаде газ и си го държи между 3 и 4 бара,но старото ми пежо след всичката мъка която беше видяло си държеше на обороти 2,5 бара минимум на загряло на 90 градуса масло 10W 40, с каквото е и алфата и ме притеснява да няма тръгнал биелен лагер,въпреки,че мотора работи перфектно,без никакви странични звуци и трептения.
Last edited by Milcho; d.m.y г., 00:28.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
Comment